A Bathura egy nagyon könnyű, levegős indiai lepény, amit eredetileg önmagában, vagy ghi-vel (alacsony hőfokon kicsapatott világosbarna vaj) tálalnak. Könnyen és gyorsan elkészíthető, nagyszerű alternatívája a lángosnak. Illik hozzá mind a fokhagyma, mind a sajt és a tejföl, akár a lángoshoz.
Hozzávalók:
40 deka liszt
10 deka búzadara
2,5 deci langyos víz
30 gramm friss élesztő
1 kiskanál só
2 kiskanál cukor
2 evőkanál vaj
4 evőkanál joghurt
olaj
A lisztet szitáljuk egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a búzadarát és a sót. Keverjük bele a puha vajat.
Az élesztőt oldjuk fel a cukrosvízben, a joghurttal együtt adjuk liszthez. Dagasszuk, majd lisztezett felületen gyúrjuk.
Meleg helyen hagyjuk kelni, kb. 1 órát.
Gyúrjuk át újból, majd csináljunk belőle gombócokat, amiket tenyerünkkel korongokká lapíthatunk. (13 centi átmérője legyen)
Kb. 1 centinyi forró olajba csúsztassuk, mindkét oldalát süssük 30 másodpercig. Érdemes figyelni az időt, mert könnyen meg lehet égetni!
Alacsony hőfokra állított sütőben melegen tarthatjuk, amíg a többi sül.
|