Keresés a lapon:
<< Vissza
Aura-Soma
Aithinne - 2007-08-30 14:33:07
Ezoterika, Gyógyítás, Természet, Tudomány

Az aura latin szó, jelentése: lehelet, illat, de aurának nevezzük a test körül elhelyezkedő elektromágneses erőteret is. A szóma görögül testet jelent. E kettőből született meg az aura-szóma, a színek harmonizáló hatására épülő lélekgyógyászat, amely szerint minden betegség egyetlen dologra vezethető vissza: nem találjuk helyünket e világban. Így a színek üvegcsébe zárt életenergiái testi, lelki és szellemi szinten is képesek gyógyítani.


A történet


Vicky Wall egy éjszaka megalkotta az aura-szóma olajsorozat első tagjait, amelyeknek ereje éppen csodálatos színeikben rejlik, s mindezt vakon. A racionális gondolkodás szabályai elvetik ezen szemet gyönyörködtető színpárosítások vakon való létrehozatalának lehetőségét.. Ez az angol asszony, - mint a mesében - egy hetedik gyermek hetedik gyermekeként látta meg a napvilágot, márpedig a hetes számnak mágikus jelentőséget tulajdonítanak.
Vicky Wall a jelek szerint valóban rendelkezett bizonyos „mágikus” tulajdonságokkal: kezével gyógyítani tudott, auralátása még vakon is megmaradt, médiumként pedig meghallotta és értelmezte a szellemvilágból érkező üzeneteket.
Egyik éjszaka szinte transzállapotban ment le laboratóriumába, és a sugallatokat követve egymás után keverte össze a hozzávalókat. Másnap reggel hiába kérdezték, fogalma sem volt, hogy mire valók az élénk színű folyadékokat tartalmazó üvegcsék. Mivel szépek voltak, jó volt az illatuk és bársonyossá tették a bőrt, ezért úgy határozott munkatársaival, hogy kozmetikumként fogják árulni.
Nem sokkal később meglepetés érte őket, amikor egy kiállításon egyre nagyobb tömeg gyűlt össze az üvegcsét bemutató pult körül, s szinte mindenki talált olyan színkombinációt, amelyről nem tudta levenni a szemét, muszáj volt megvennie.
Miután egyre-másra érkeztek a visszajelzések, hogy a puszta látványától is jobban, frissebben érezték magukat, Vicky Wall gyanakodni kezdett, hogy készítménye több mint szépítőszer.

Újjáéledő ősi Gyógymód


Az aura-szóma a növények minden titkát felölelő rendkívüli erejű, ősi terápia. Leegyszerűsítve nevezhetjük színterápiának is: a színek keltette rezgések képesek összhangba kerülni a test elektromágneses mezőivel, a harmónia újbóli megteremtésével helyreállítják a természetes rendet, s mindig ott fejtik ki hatásukat, ahol arra a legnagyobb szükség van. És ez nem elsősorban a fizikai testre értendő: ugyanígy oldják az energiaáramlás lelki, érzelmi és szellemi blokkjait is.

Az aura-szóma tanításai szerint a fizikai testet elektromágneses mező veszi körül, amely közvetlenül a bőrfelszín felett helyezkedik el, és 4-5 cm vastag. Jól látható benne az ember pillanatnyi fizikai, szellemi és érzelmi állapota.
A testet mintegy 20cm vastagságban veszi körül az éteri test, amely a tapasztalatokat őrzi: sérüléseink emlékét, az előző életeinkben vagy gyermekkorunkban elszenvedett traumákat.
Mindezeken kívül van az asztráltest, amely a testünktől 30-40 centiméterre lebeg, a többi rétegtől függetlenül fejti ki hatását. Többnyire álmunkban elevenedik meg és saját életét éli. Hordozza terveinket, magasabb rendű céljainkat, itt található életünk minden lehetősége, és a magasabb rendű tapasztalatok.

Az emberi test hagymahéjszerűen egymásra rakódó aurikus rétegeinek megfelelően találhatók készítmények az aura-szómában.
Az egymástól elváló két színt tartalmazó Egyensúly-olajok alsó rétegében szakrális vízben, a felsőben pedig nemes olajban oldott gyógynövényi kivonat van. Az olajok közvetlen a fizikai testen hatnak, és arra a csakraterületre kell őket kenni, amelyre a színt rendelik. A színek energetikája kapcsolatba lép a saját energiáinkkal, és ezen keresztül idéz elő a fizikai síkon olyan változásokat, amelyeket gyógyulásnak is nevezhetünk.
Az étertestre a pomádék, az asztráltestre a kvintesszenciák hatnak, mindkét készítmény egyszínű, alkoholalapú és gyógynövényeket tartalmaz. Ez a hármas rendszer azért egyedülálló, mert a rétegek áthatnak egymáson, és ott jelentkezik a megoldás, ahol szükséges.


Újraegyensúlyozás


Az Egyensúly-olajokból már 103 színkombináció van, s a szám nem végleges, mert Vicky Wall halála óta egykori munkatársa, Mike Booth készíti a sugallattal kapott útmutató alapján az újabb és újabb keverékeket. Az olajok a test energiaközpontjain, a fejtetőtől a gerinc aljáig megtalálható hét csakrán keresztül hatnak, amelyeknek teljesen nyitottnak és kiegyensúlyozottnak kell lenniük ahhoz, hogy az energiák harmonikusan áramolhassanak, s így a test, lélek és a szellem összhangban legyen. Mindegyik csakra egy adott testtájat irányít: ha a megfelelő színű Egyensúly-palackot használjuk rá, akkor annak a hullámhossza szabályozza a segítségre szoruló csakrát, s így a gyógyító folyamatok mozgásba lendülnek.


Létezik hét palackból összeállított csakrakészlet:


- arany/piros (alapcsakra)
- narancs/narancs (köldökcsakra)
- sárga/arany (hasi ideggóc csakra)
- kék/zöld (szívcsakra)
- kék/kék (torokcsakra)
- kék/bíbor (fejcsakra)
- kék/rózsaszín az érzelmi problémák feloldására

A készlet úgy működik, hogy naponta kb. 20 percet ajánlott eltölteni előtte, s így az életenergiák máris szabadon áramolhatnak.


Csakrák


1. gyökércsakra(Muladhara): a családot a stabilitást jelképezi, színe a piros, a végbélnyílás magasságában helyezkedik el. Ha valakinek fáj a gerince derék vagy kismedence magasságban, az azt jelenti, kevés a pénze. Nem szegény, hanem többet szeretne keresni, de jelentheti azt is, hogy hiányzik az otthon biztonságérzete. Megoldásként a következő javasolt: tekerd körül a derekadat egy piros pléddel, ez feltehetően enyhíti fizikai és lelki problémáid egyaránt.

2. szakrál csakra(svadhisthana): színe a narancssárga. A köldök alatt két ujjal helyezkedik el. A fajfenntartás, a szaporodás és a tudás is idetartozik. Vizsgára pl. érdemes úgy készülni, hogy a könyvet egy narancssárga terítőre kell helyezni, s így minden felpillantásnál a tekintet ezen a színen pihen meg.

3. napfonatcsakra(manipura): a köldök felett két ujjal helyezkedik el. A kapcsolatok, a megemésztetlen problémák tartoznak ide. Ha valakinek gyomorfájása van, valószínűleg megoldatlan, feldolgozatlan konfliktus gyötri. Ebben az esetben hatásos segítség lehet a napsárga szín.

4. szívcsakra(Anahata): a csecsemőmirigynél van, a szeretethez kapcsolódik. A női szeretet-energia színe a rózsaszín, a férfié pedig a zöld.

5. torokcsakra(Vishuddha): színe a királykék - kommunikációra utal. A köznyelv is úgy tartja: gombóc van a torkában. Kék sál viselése ajánlott.

6. Harmadik szem csakra(ajna): színe a lila - a spirituális erőt jelképezi. Az agyalapi mirigyhez kapcsolódik, a tanítások szerint meditáció közben ezzel lehet kapcsolatot teremteni az univerzummal és a magasabb rendű lényekkel.

7. koronacsakra(sahasrara csakra): színe a fehérarany és az ezüst. A tobozmirigyre van hatással.


A választás


Vicky Wall, aki vakon is látta az aurát, megfigyelte, hogy mindenki ösztönösen vonzódik saját aurikus színeihez, vagyis mindenki pontosan képes felismerni, hogy mire van szüksége. Ezért a saját palackjait mindenkinek magának kell választania, s ezt kétféle módon teheti meg.
Az egyik, amikor valaki amellett az üveg mellett dönt, amelyik a legjobban tetszik neki. Természetesen ez is hat, de nem ez jelenti az önismeret és önfejlődés tudatos útját. Ehhez négy palackot kell választani, mindegyiknek megvan a maga üzenete:

- Az első a küldetésünkre utal, megmutatja a célt, amelyikért a világra jöttünk, ez a léleküveg.

- A második üvegből megtudjuk, milyen kihívásokkal kell szembenéznünk, milyen gondok, gátlások nehezítik kibontakozásunkat.

- A harmadik palack elárulja, hogy meddig jutottunk a számunkra kijelölt úton.

- A negyedik pedig azt mutatja meg, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésünkre céljaink megvalósításában.

A második üveg a leginkább gyógyító hatású, ezért először azt használjuk fel. Egy-két hét szünet után következik a harmadik, majd újabb szünet után a negyedik üveg. A legvégén jön a léleküveg, de ezzel előbb barátkozzunk meg, nézegessük, esténként állítsuk a hasunkra (sokaknál már ez is kiváltja a kellő hatást).

Üzenő palackok


A palackokban rejlő üzenetek nem csak a szakemberek, kozmetikusok számára beszédesek, hanem megfelelő elmélyedés után mi magunk is tanulhatunk belőlük, és felismerhetjük üzenetüket. A szakemberek nemcsak a színekből, hanem keveredésükből és szétválásukból, a folyadékokban keletkező jelekből is egyértelműen tudnak következtetni a testi, lelki és érzelmi problémákra.
A színek mögöttes jelentésének közvetítéséhez azonban feltétlenül erős intuitív képességre van szükség. Amikor az üvegekkel dolgozunk, mind az öt érzékszervünk működésbe lép, majd egy idő után a hatodik érzékünk is egyre jobban „beindul”, tudatunk eltemetett mélyrétegei megelevenednek.
Az aura-szóma terápiájához tartozó termékek kétséget kizáróan megnyugtatnak, vagy éppen bátorságot, erőt adnak a döntésekhez. Ám a gondokat nem oldják meg helyettünk. Amikor valaki kiválaszt egy palacksort, önmagával néz szembe, meglátja az utat, amelyen jár, de azt már saját maga határozza meg, hogy miként tud és akar ezen továbbhaladni, vagy változtatni. A palackba zárt energia csak a segítséget adja meg a jó választáshoz.


A hármas


Az Egyensúly-olajok tartalmát összerázás után a megfelelő testtájék bőrfelszínére kell kenni, naponta egyszer. Már annak is jótékony a hatása, ha csak nézzük a palackokat. A személyes palackokat kizárólag az használhatja, aki választotta, és csak ő érintheti őket.
A pomádé az étertest (a fizikai test körül 20cmre található) megtisztítására, egyensúlyba hozására alkalmas. Tegyünk három cseppet a tenyerünkbe, majd a másikkal enyhén dörzsöljük össze. Simítsuk át vele az aurát, majd vegyünk három mély lélegzetet a tenyerünkre cseppentett pomádéból. Naponta többször is használhatjuk. Megerősítjük az auránkat, és védelmet nyerünk a különféle káros hatásokkal szemben.

A kvintesszencia az asztráltest (a test körül 30-40cmre található) egyensúlyba hozására alkalmas. Tegyünk három cseppet a bal csuklónkra, majd finoman dörzsöljük össze a jobbal. Laza mozdulatokkal simítsuk át vele az auramezőt, s ebből is vegyünk három mély lélegzetet. Naponta többször is használható.

Amikor hazavisszük az üveget, lecsavarjuk a kupakját, majd a palack száját ujjunkkal befogva összerázzuk Ekkor a palackban lévő szín által képviselt energia kapcsolatba lép a saját energiáinkkal. A palackban lévő energetika kezd behatolni az aurikus rendszerünkbe, és ott egyszerűen kisimítja a blokkokat, az elakadásokat, a legoptimálisabb módon harmóniát próbál teremteni. Ugyanaz a palack mindenkinek mást fog üzenni, mert mindannyian mások vagyunk.
A két szín közül a felső tudatos szinten működik, arra hat, az alsó pedig inkább a tudatalattira.

A módszer egyáltalán nem betegség centrikus, nem ezek gyógyítására jött létre. Kifejezetten lelki gyógyászat, mert nem okozati szinten próbál hatni, hanem a kiváltó okokat keresi.




A színek üzenete

A színek üzenete

 

• Vörös: merészséget, alkotóerőt, lelkesedést, szenvedélyt, ugyanakkor mértéktelenséget és féltékenységet takar. Emeli a vérnyomást és a testhőmérsékletet. Koncentrálttá és dinamikussá tesz.

• Narancs: szexualitásunk erotikus oldalát és társas kapcsolatainkat javítja. Mozgásra és aktivitásra serkent, halvány árnyalata bizalomerősítő hatású.

• Sárga: az egyéni akarat és intellektus megélése. Segíti a tanulást, javítja a kedélyállapotot, regenerálja a bőrt, támogatja az emésztést. Lelkesít és önbizalmat ad, jótékony hatású depresszió esetén.

• Zöld: harmonizál és kiegyensúlyoz. Az érzelmekkel, együttérzéssel, megbocsátással és a megújulással kapcsolatos. A stressz természetes ellenszere.

• Kék: egyensúlyteremtés a beszéd és a hallgatás között. Nyugtat, hűsít, gyulladáscsillapító és vérnyomáscsökkentő. A királykék az intuíció, a hatodik érzék energiája.

• Lila: szellemi és spirituális kapcsolat. Az egység megismerése és megélése. Nyugtat és bátorít egyszerre.

• Rózsaszín: a befogadással, törődéssel, a szeretet adásával és elfogadásával hozható összefüggésbe. Az önszeretet és önelfogadás is ide tartozik.

• Fehér: lelki tisztaság, lehetőség és adottság mindenre. Ám a túl sok fehér ridegséget sugároz.

Három fontos új szín:

A türkiz, kék és a zöld, tehát a szív- és torokcsakra színe között található. Üzenete: merjük kimondani azt, ami a szívünkben van.
A korallszín üzenete ugyanaz, mint a tengervízben található korallé: egyedül is képes fennmaradni, mégis lételeme az együttlétezés.
A magenta, vagy bíbor egészen különleges energetikai minőség, üzenete: tudjunk és merjünk kapcsolatot teremteni a bennünk élő bölccsel, bátrabban és nyitottabban éljük meg intuitív képességünket.

 

 

 

Navigáció
Írások száma: 58
 
Kategóriák:
Novella ( 19 )
Versek ( 14 )
 
Partnereink
Takácsandrea fotográfus
Wellness Praktikák Blog