Keresés a lapon:
< Előző     1    Következő >
Macskagyökér avagy Valeriana officinalis 
Aithinne - 2007-08-30 14:36:01
Gyógyítás, Természet, Tudomány

Közismert nyugtató, altató és görcsoldó szer, melynek alapanyaga, a valeriána a macskagyökér hatóanyagainak gyűjtőneve. Nevét kifejezetten kellemetlen szagáról kapta, ami a macskák számára messzemenően vonzó, erős izgalom vesz erőt rajtuk a növény közelében. Másik elnevezése részben a ’valere’ szóból ered, ami annyit tesz, hogy „jól érzi magát, erős egészséges”. Ezzel fejezték ki a növény kiváló gyógyító erejét.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Számok, mint jelképek 
Aithinne - 2007-08-30 14:33:26
Ezoterika, Filozófia, Tudomány

A ma világában, bármerre is tekintsen szemünk, a számok végtelen szövedékét találjuk, meghatározva az élet szinte bármely részét. Már nagyon régtől tekintenek a számokra egyfajta irányadó eszközként, amely eszköz mégis egyéni ’organizmusként’ halad létében.
Nem igazán a számok változtak az évszázadok viharai során, mint inkább a világ nézete velük szemben. A mind szélesebb körű felhasználás az ősi jelképrendszerekkel összhangban egyre több kérdést és lehetőséget vetett fel.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Aura-Soma 
Aithinne - 2007-08-30 14:33:07
Ezoterika, Gyógyítás, Természet, Tudomány

Az aura latin szó, jelentése: lehelet, illat, de aurának nevezzük a test körül elhelyezkedő elektromágneses erőteret is. A szóma görögül testet jelent. E kettőből született meg az aura-szóma, a színek harmonizáló hatására épülő lélekgyógyászat, amely szerint minden betegség egyetlen dologra vezethető vissza: nem találjuk helyünket e világban. Így a színek üvegcsébe zárt életenergiái testi, lelki és szellemi szinten is képesek gyógyítani.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

Az Alvás 
Aithinne - 2007-08-30 14:32:47
Filozófia, Gyógyítás, Tudomány

Regeneráló hormonok

Amíg ébren vagyunk, a test oxigént és táplálékot éget el, hogy számtalan fizikai és szellemi tevékenységhez biztosítson energiát. Ez a „katabolikus” állapot, amelyben több energiát fogyasztunk, mint amennyit tartalékolunk, elhasználva a test erőforrásait.

2 hozzászólás van  
Tovább

Pilates - módszer, avagy a testformálás művészete 
Aithinne - 2007-08-30 14:29:34
Gyógyítás, Tudomány

A Pilates nagyban eltér a többi hagyományos edzésformától, talán ez is a kulcsszó: nem igazán edzés, hanem a harmónia megteremtése a test izmain, tartásán keresztül.
Lényege egyszerű: testtudatot alakít ki, ami gyakorlással természetessé simul át. Segít az izomzat feszesebbé tételében, a törzs izomtámaszának stabilizálásában, az egyensúly megteremtésében. Rendszeres gyakorlással erősödik az immunrendszer, csökken a stressz, rugalmassá válik a gerincoszlop anélkül, hogy megerőltetnénk: tartást javít, alakot formál.

1 hozzászólás van  
Tovább

A maja naptár 
Sydd - 2007-08-30 14:27:08
Mitológia, Tudomány, Történelem

Végleges formájának kialakulását körülbelül ie. első századra tehető, és az Olmék civilizációval hozható kapcsolatba. Rendkívüli pontosságú, egy tízezred nappal pontosabb, mint a ma, általunk használt naptár.

A mezoamerikai kalendáriumok – így a maja is -, a legbonyolultabbak közé tartozik, rendszerük rendkívül összetett.

1 hozzászólás van  
Tovább

A fraktálok természete 2. 
Teimel - 2007-08-30 14:25:00
Tudomány
Nem csak matematika...
A fraktálok matematikai entitások, bár túlnőnek ezen a fogalomkörön. Az első példák a jelenségre matematikai ábrák voltak, mint a Cantor köd, a Koch görbe (1904) és a Sierpinski háromszög.
Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

A fraktálok természete 1. 
Teimel - 2007-08-30 14:24:00
Tudomány

Ebben a cikkben bemutatom a fraktál geometria történetét, és pár jellegzetességét, a "felfedezésétől" kezdve egészen a tudományban, ill. a művészetben való felhasználásáig.

Ehhez a cikkhez még nem volt hozzászólás  
Tovább

A rúnák jelentése és használata (I. rész) 
Sydd - 2007-08-30 14:22:02
Ezoterika, Filozófia, Művészet, Tudomány

A régi időkben az írástudó, rúnákat ismerő emberek, gyakorlatilag kiríttak a köznép soraiból ezzel a képességgel. Varázslóknak, bölcseknek gondolták őket, hozzájuk fordultak tanácsért, őket hívták, amikor segítségre volt szükségük. Csak a kiválasztottak férhettek hozzá a tudáshoz, kaptak engedélyt, hogy tanulják, és használják.

1 hozzászólás van  
Tovább

 

< Előző     1    Következő >

Írások száma: 58
 
Navigáció
 
Kategóriák:
Novella ( 19 )
Versek ( 14 )
 
Partnereink
Takácsandrea fotográfus
Wellness Praktikák Blog